"De ce te străduiești să scoți întunericul afară din cameră? Fă o găurică și lasă să pătrundă lumina iar ȋntunericul de la sine va dispǎrea."Cuviosul Porfirie Kavsocalivitul
"Nu e nimic mai plin de iubire decât adevărul."Sfântul Fotie al Constantinopolului
"Vecinul meu este viața mea."Cuviosul Siluan Athonitul
"Un test al corectitudinii procedurii de învăţământ este fericirea copilului."Maria Montessori
"Nu ascundeți nimic de copii… ei oricum știu totul."F.M. Dostoievski
"Mai bine muncă fără carte decât carte fără muncă."Simion Mehedinți
"Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze."Maria Montessori
"Mai mult sau mai puţin, toate păcatele de moarte ne îndepărtează de copil, pentru că el, în comparaţie cu noi, nu este numai o fiinţă pură, ci are în el calităţi ascunse, misterioase, pe care noi adulţii, în general, nu la putem vedea, dar trebuie să credem în existenţa lor."Maria Montessori
"Nu trebuie să silim materialele să vorbească în limba noastră, ci trebuie să le aducem până la acel punct, unde alţii vor înţelege limba lor."Constantin Brȋncuși

Alimentatia

Meniul nostru este elaborat împreună cu medicul specialist în nutriție și vizează principii de alimentație sănătoasă, cât mai naturală, echilibrată și diversificată.

    • Sunt excluse produse rafinate precum făina albă, uleiul rafinat și zahărul. Folosim făină integrală, ulei presat la rece, zahăr brut acolo unde nu poate fi înlocuit. Sunt excluse din meniu prăjelile și carnea de pui de crescătorie.
    • Respectăm recomandările nutriționale privind asocierea gamelor de produse: evităm combinațiile greu digerabile precum cea între carbohidrati și proteine sau între lactate și carne. Din acelasi motiv, masa de prânz în grădinita noastră nu este asociată cu pâine.
    • Prânzul este întotdeauna însoțit de salată.
    • Grădinița își asumă și educația culinară a copiilor, cunoscând importanța unei relații naturale, echilibrate, cu hrana.
  • Copiii sunt serviți cu limonadă cu miere înainte de masă cu jumătate de oră, astfel încât să evităm situațiile în care copilul solicită apă în timpul mesei, ceea ce ar duce la diluarea sucurilor gastrice și îngreunarea procesului digestiv.
  • Folosim lactate integrale de capră.

În decursul unei săptămâni copiii sunt serviți o zi cu pește (de obicei luni), o zi cu carne albă (de obicei marți), o zi cu carne roșie (de obicei joi).

Mostra meniu

Adresa gradinitei: str. Toamnei, nr . 76-78, sector 2, Bucuresti, zona Mosilor, Piata Gemeni

Creșa: Str. Mircea Vulcănescu, nr. 47, sector 2 (Piața Romană, Gara de Nord)