"De ce te străduiești să scoți întunericul afară din cameră? Fă o găurică și lasă să pătrundă lumina iar ȋntunericul de la sine va dispǎrea."Cuviosul Porfirie Kavsocalivitul
"Nu e nimic mai plin de iubire decât adevărul."Sfântul Fotie al Constantinopolului
"Vecinul meu este viața mea."Cuviosul Siluan Athonitul
"Un test al corectitudinii procedurii de învăţământ este fericirea copilului."Maria Montessori
"Nu ascundeți nimic de copii… ei oricum știu totul."F.M. Dostoievski
"Mai bine muncă fără carte decât carte fără muncă."Simion Mehedinți
"Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze."Maria Montessori
"Mai mult sau mai puţin, toate păcatele de moarte ne îndepărtează de copil, pentru că el, în comparaţie cu noi, nu este numai o fiinţă pură, ci are în el calităţi ascunse, misterioase, pe care noi adulţii, în general, nu la putem vedea, dar trebuie să credem în existenţa lor."Maria Montessori
"Nu trebuie să silim materialele să vorbească în limba noastră, ci trebuie să le aducem până la acel punct, unde alţii vor înţelege limba lor."Constantin Brȋncuși

Marturii

„La Centrul Livada am simţit că intru cu copiii într-o adevarată familie şi trebuie să mărturisesc că această idee de familie mi-a servit şi mie ca model pentru acasă. Aici copilul simte dragoste dar nu e cocoloşit (pentru că trebuie să înveţe să se descurce singur până la urmă) e încurajat să gândească şi să acţioneze independent dar, în acelaşi timp, i se oferă un set de valori morale şi reguli necesare. Joaca în aer liber in fiecare zi şi mâncarea sănătoasă nu fac decât să contribuie la învăţarea copilului cu un stil de viaţă sănătos.”

Oana, mama Sorinei şi a Brânduşei

 

„Undeva, în mijlocul orașului, am găsit o căsuță care pare să fie decupată din poza vieții simple și firești de altadată. De fiecare dată când îmi las copilul aici, am sentimentul plăcut că îl las să se joace și să învețe la o altă familie din comunitate, și nu într-o instituție bine organizată, dar distantă, a zilelor noastre.
E un loc cald, unde educatorii sunt cu adevărat interesați de copii; de toți, împreună și de fiecare în parte. Mereu mă impresionează calmul și blândețea cu care reacționează la micile sau marile năzdrăvănii ale copiilor. Eu am învățat foarte mult doar asistând întâmplător la câteva astfel de momente. Cred că cei mici se simt iubiți aici. Și asta se vede căci sunt liniștiți și bucuroși, prietenoși și iubitori unii cu alții. Ne place că învață să-i accepte pe cei care nu sunt ca ei, care de obicei sunt respinși și marginalizați, că învață să-l privească pe celălalt și nu problema lui.
Întreaga activitate este gândită și se desfășoară din perspectiva unei vieți creștine autentice. Copiii participă la Sfânta Liturghie în zilele de sărbătoare, li se vorbește despre Sfinți și valorile creștine.
Fetița mea este încântată de activitățile practice: să spele geamuri, să spele vase, să lucreze cu nisip, linte sau apă, să curețe și să taie fructe. Este fericită când se joacă în curte, indiferent de vreme, că este liberă să exploreze mica porțiune de natură fără mulțimea de restricții care definesc normalitatea copilăriei la oraș din timpul nostru.
Noi suntem mulțumiți de mâncarea sănătoasă pe care o primesc, de modul în care este înțeleasă starea de boală și sănătatea, de faptul că putem învăța multe de aici.
Armonie, pace, înțelegere; iubire, comuniune, împreună; firesc, natural, ortodoxie; veselie, autonomie, libertate constructivă. Aceasta ar fi, în câteva cuvinte, grădinița noastră.”

Anca, mama Gabrielei

 

„Sunt foarte multumita de modul in care copilul meu este ingrijit la „Centrul educational Livada”. Mancarea este de foarte buna calitate, iar cadrele didactice sunt extraordinare. Le-am observat de multe ori pe educatoare si am vazut ca sunt stapane pe situatie, fara sa certe sau sa ridice vocea la copii, asa cum am constatat ca se procedeaza la alte gradinite la care am incercat sa il acomodez anterior. Cadrele didactice de aici au acea vocatie pedagogica (rabdare, echilibru interior si iubire de copii) pe care toti ne dorim sa o aiba persoanele din preajma copiilor nostri, fiind capabile sa ii conduca pe copii in directia dorita fara sa se enerveze vreodata. Sunt incredintata ca fiul meu este in siguranta si ca invata lucruri si deprinderi sanatoase necesare dezvoltarii lui ulterioare.”

Cristine, mama lui Felix

 ___________________________________

Marturii  – Centrul Educational Livada cu Copii | Pareri Gradinita Sector 2 Bucuresti