"De ce te străduiești să scoți întunericul afară din cameră? Fă o găurică și lasă să pătrundă lumina iar ȋntunericul de la sine va dispǎrea."Cuviosul Porfirie Kavsocalivitul
"Nu e nimic mai plin de iubire decât adevărul."Sfântul Fotie al Constantinopolului
"Vecinul meu este viața mea."Cuviosul Siluan Athonitul
"Un test al corectitudinii procedurii de învăţământ este fericirea copilului."Maria Montessori
"Nu ascundeți nimic de copii… ei oricum știu totul."F.M. Dostoievski
"Mai bine muncă fără carte decât carte fără muncă."Simion Mehedinți
"Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze."Maria Montessori
"Mai mult sau mai puţin, toate păcatele de moarte ne îndepărtează de copil, pentru că el, în comparaţie cu noi, nu este numai o fiinţă pură, ci are în el calităţi ascunse, misterioase, pe care noi adulţii, în general, nu la putem vedea, dar trebuie să credem în existenţa lor."Maria Montessori
"Nu trebuie să silim materialele să vorbească în limba noastră, ci trebuie să le aducem până la acel punct, unde alţii vor înţelege limba lor."Constantin Brȋncuși

Alimentatia

Meniul nostru este elaborat împreună cu medicul specialist în nutriție și vizează principii de alimentație sănătoasă, cât mai naturală, echilibrată și diversificată.

Ce folosim?
– Sare neiodată în cantități mici, făină integrală. Nu folosim ulei rafinat.
– Ca îndulcitori folosim: curmale, miere, zahăr brut.
– Folosim preponderent lactate procurate de la ferma de capre.
– Este exclusă carnea de pui de crescătorie, suntem atenţi în privinţa selectării surselor de carne.
– Pe lângă curcan şi vită meniul grădiniţei conţine şi carne de miel, ied, raţă şi iepure.

Cum combinăm?
Respectăm recomandările nutriţioniste de combinare a alimentelor:
– Nu combinăm carne cu cartofi. În general evităm combinarea carbohidraţilor cu carnea. Din acelaşi motiv, dar şi pentru a asigura aportul optim de nutrienţi, masa de prânz nu este însoţită de pâine.
– Nu combinăm la aceeaşi masă carne şi lactate.
– Meniul săptămânal conţine în principiu o zi de carne roşie, o zi de carne albă, o zi de peşte, două zile vegetariene. O dată la aproximativ 4 săptămâni o zi de carne este înlocuită cu una în care includem produse lactate.
– Lactatele apar cel mai adesea în meniu la micul dejun.
– Meniul conţine salate diverse zilnic.

Cum pregătim?
– Înăbuşit
– La cuptor
– În cazul alimentelor procesate termic, uleiul se adăugă la final. În acest caz, folosim ulei de rapiță presat la rece, întrucât are pragul de fierbere mai ridicat.
– La salate și în mâncărurile neprocesate termic folosim ulei de măsline extra-virgin.
– Pe lângă curcan şi vită meniul grădiniţei conţine şi carne de miel, ied, raţă şi iepure.
– Toate gustările sunt pregătite la grădiniţă.
– Cantitatea mâncării pregătite este suficientă, copiii putând mânca şi două sau trei porţii. Fiind în creştere, copiii au perioade în care au nevoie de un aport nutriţional mai mare în unele perioade şi este important să ca locul în care îşi petrec 5 zile pe săptămână să poată onora aceste nevoi.

  • Grădinița își asumă și educația culinară a copiilor, cunoscând importanța unei relații naturale, echilibrate, cu hrana.
  • Copiii sunt serviți cu limonadă cu miere înainte de masă cu jumătate de oră, astfel încât să evităm situațiile în care copilul solicită apă în timpul mesei, ceea ce ar duce la diluarea sucurilor gastrice și îngreunarea procesului digestiv.

Mostra meniu

Adresa gradinitei: str. Toamnei, nr . 76-78, sector 2, Bucuresti, zona Mosilor, Piata Gemeni

Creșa: Str. Mircea Vulcănescu, nr. 47, sector 2 (Piața Romană, Gara de Nord)